in

Lækre grillede grøntsager til dine sommergrillfester

Det er blevet sommer, og det betyder, at det er tid til at tage grillen frem og nyde lækker grillmad. Mens de fleste mennesker tænker på burgere og hotdogs, når de hører “BBQ”, er der masser af andre muligheder – herunder grillede grøntsager! Grillede grøntsager er en sund og lækker måde at nyde sommerens smagsoplevelser på, og det kan gøres på mange forskellige måder.

Grillede grøntsager på spyd

En af de nemmeste måder at grille grøntsager på er ved at sætte dem på spyd på metal- eller træpinde. Det eneste, du skal gøre, er at skære dine yndlingsgrøntsager i tern (eller skiver, hvis du bruger noget som courgetter) og derefter sætte dem på spyddet. Læg dem på den forvarmede grill, og lad dem stege, mens du vender dem af og til, indtil de er helt rigtige – normalt ca. 10 minutter. Du kan også krydre dine spyd med de krydderier, du foretrækker, inden du griller dem.

Grillede grøntsager i foliepakker

Hvis du ikke har spyd ved hånden, er en anden nem måde at grille grøntsager på at pakke dem ind i aluminiumsfoliepakker. For at lave en foliepakke skal du blot lægge dine tilberedte grøntsager i et stykke folie, pakke det tæt ind og lægge det direkte på grillristene ved middelvarme. Det gode ved denne metode er, at al saft eller fedt fra grøntsagerne forbliver inde i foliepakken, mens de tilberedes – og du kan også krydre dem på forhånd! Bare hold øje med dem; afhængigt af hvilken type grøntsager der tilberedes, bør det kun tage ca. 10-15 minutter i alt at tilberede dem ordentligt.

Grillede grøntsager i en grillkurv

En anden god mulighed for at grille grøntsager er med en grillkurv, som gør det super nemt at vende grøntsagerne! Du skal blot tilberede dine grøntsager i henhold til opskriftens anvisninger (krydderier valgfrit) og derefter sprede dem jævnt ud i et enkelt lag i kurven, inden du placerer den på forvarmede grillriste ved middelhøj varme. Luk låget på din grill, og lad det hele stege i ca. 8-10 minutter, før du vender det hele en gang halvvejs gennem tilberedningstiden.

Det behøver ikke at være kompliceret at grille grøntsager – du skal blot bruge nogle friske ingredienser og et par enkle metoder! Uanset om du vælger spyd, foliepakker eller en grillkurv – valget er dit. Uanset hvilken vej du vælger, er der dog én ting, der er sikker: Grillede grøntsager vil helt sikkert være en velsmagende tilføjelse til din næste sommergrill! Så hvad venter du på? Gå ud og begynd at grille de lækre sommerlige smagsoplevelser allerede i dag.